Arabaşı
Malzemeler:
tüm tavuk
5-6 çorba kağışı un
kırmızı biber
2 çk tereyağı, az zeytinyağı
tercihen 2 kaşık ev salçası
Yapılışı:
tavuğu tuzlu suda haşlayalım suyundan çıkarıp kemiklerden ayırıp iyice didelim tekrar suyun içine atalım
unu orta ateşteki tavamızda açık kahveringi olana dek, kıvamını bulduğunda buram buram da kokusu gelecektir,kavuralım soğumaya bırakalım un soğuğunca suyla inceltip (dikkat edin suyla unu iyice çırpın ki un topaklanmasın) yavaş yavaş tavuklu suyumuzun içine aktaralım sonrasında tereyağda salçayı ve kırmızı pul biberimizi kavurup çorbamıza cosss diye dökelim. çorbamız iyice kaynasın ateşten indirip dilersek karabiber ve limonla servis yapalım.
arabaşı çok leziz bir çorba olup yanında pişirilip tepsilere dökülen baklava dilimli hamuruyla birlikte yutularak tüketilir Yozgatın uzun kış gecelerinin en eğlenceli yemeğidir 1 tepsi arabaşı yuttum diye hava atma biçimidir. genelde yozgatlı olmayanlar hamurunu çiğnemeye kalkarlar sonrasında alışırlar tiryakilik yapar anlıyacağınız
şimdilik çorbayla idare edelim hamurunu henüz tutturamıyorum:)
özellikle gripliyseniz acılı limonlu arabaşı çorbası size çok iyi gelecektir.
lafı çok uzattım Yozgat'ı özlemiş miyim nedir:)
anne ben geliyommmmmm:)
inşaallah inşaallah Tuncay
YanıtlaSilZeliha'nın elinden zehir olsa yenir:)
bizede bekleriz:)
zelihaaaaaaaaaa
YanıtlaSilbak Tuncay ne diyo kardeşşş
yemek öğrenmen lazımmış diooo
ben malzemeleri alırım diyoooo
zeliha içine sevgisini katsın bana yeter dioooo
ona göre:)
unu açıcağımız su soğuk mu olucak?
YanıtlaSil